Krk 'n' Roll MTB maraton

Krk 'n' Roll MTB maraton

Baška

Krk ’n’ Roll je četvrta i zadnja utrka Husqvarna Adria Bike Seriesa - serije brdsko-biciklističkih maratona koje u zajedničkoj suradnji organiziraju Husqvarna i Adria Bike. Nakon tri održane utrke situacija se u ukupnom poretku serije poprilično zakomplicirala. Zato s uzbuđenjem iščekujemo konačni rasplet na Krku.

Utrka Krk ’n’ Roll održava se 12. listopada 2019. u Baški na otoku Krku. Kao i sve utrke Husqvarna Adria Bike Series-a, Krk ’n’ Roll također natjecateljima nudi tri staze različitih duljina i zahtjevnosti. Natjecatelji stazu odabiru u samoj vožnji. Na taj način svakom je sudioniku omogućeno da na licu mjesta procijeni koji je doseg njegovih trenutnih mogućnosti.

Krk ’n’ Roll prvi puta se održala prošle 2017. godine. I već tada mnogi su je ocijenili najljepšom utrkom cijele serije. Njene staze kreću iz Baške preko Mjesečevog platoa sve do vrbničkih vinograda, a vraćaju se drugom stranom otoka i zelenilom šuma baščanske doline. I ovoga puta čeka nas atraktivna utrka, a sudeći po dosadašnjem razvoju događaja u Series-u konkurencija bi mogla biti žestoka.