Nikola Tesla EV Rally Croatia

Nikola Tesla EV Rally Croatia

to

Najljepši i najtiši reli na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019” ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12.svibnja, a  završava 19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice (kod NSB-a ).

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a tijekom 8 dana, 50 timova odvoziti će rutu dugu 1.500 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama čije smo postavljanje inicirali na svakoj zaustavnoj točki relija u proteklom razdoblju, kako bi se privuklo što veći broj gostiju sa električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje.

Reli je međunarodnog karaktera, sudionici sve redom stranci od čega najviše Švicarci I Nijemci te Austrijanci I Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom. Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi.

Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije I razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

 

Spajanjem e-mobilnosti, ekologije, tehnologije  i turizma kreirali smo  potpuno novi turistički proizvod sada već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ što

Hrvatskoj daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brandira kao „e-mobility friendly“ turistička destinacija u domovini Nikole Tesle koji u svijet šalje najljepšu tehnološko-turističku razglednica.

 

RUTA: 12-19.05.2019.

-12.05. START Novi Vinodolski

-13-16.05. Dubrovnik-Cavtat-Ston

-16-17.05. Modro i Crveno Jezero (Imotski)-Šibenik-NP Krka-Skradin

-18.05. MC Nikola Tesla-Smiljan-Plitvička Jezera-Zagreb

-19.05. FINISH Zagreb