Zadar Basketball Tournament

Zadar Basketball Tournament

to
Zadar

U košarkaškoj dvorani Krešimir Ćosić u Zadru od 18. do 21. rujna održati će se šesto izdanje jakog međunarodnog košarkaškog turnira sa snažnim euroligaškim pečatom - Zadar Basketball Tournament.

 

Na turniru će sudjelovati KK Zadar te tri sudionika najjačeg europskog klupskog natjecanja Eurolige i to prvak Turske i doprvak Europe Anadolu Efes iz Istanbula te doprvaci Rusije i Njemačke, Himki iz Moskve i ALBA iz Berlina.

 

Najugodnije iznenađenje prošlosezonskog izdanja Eurolige, turski Efes, u svojim redovima ima fantastičnog Amerikanca Shanea Larkina i iskusnog hrvatskog internacionalca Krunoslava Simona. Posebno topao doček na Višnjiku će imati trener Himkija Rimas Kurtinaitis, legenda litavske košarke, koji je kao igrač Žalgirisa 1987. nastupao u legendarnim Jazinama te sa sunarodnjacima Arvydasom Sabonisom, Šarunasom Marčiulionisom, Valdemarasom Homičiusom i ostalima harao europskim košarkaškim parketima.

 

Alba Berlin je najtrofejniji njemački klub s vjernom vojskom navijača dio kojih se očekuje i u Zadru.

Zadar ove sezone nakon dugo vremena ima sastav koji je spreman 'napasti' naslove u domaćim natjecanjima pa navijači željno očekuju izlazak na parket nove ekipe Zadra.

 

Ljubitelji košarke zasigurno će imati razloga posjetiti Zadar pred kraj turističke i početak košarkaške sezone.