Otok Brač

Otok Brač

Najviši jadranski i najveći dalmatinski otok - Brač, odlično povezan trajektnim linijama sa Splitom, posjetitelje mami raznolikostima, nježnom i pitomom obalom i grubim pejzažom u unutrašnjosti otoka. Nekada otok poljoprivrednika, stočara, ribara i kamenoklesara okrenut je danas turizmu, no ne zaboravlja i ne odriče se svoje tradicije.

Turistički najpoznatiji simbol Brača svakako je plaža Zlatni rat u Bolu. No, cijeli otok prepun je prekrasnih plaža (Banj, Bili rat, Lovrečina, Gumonca, Likva, Bunta, Mala Lozna, Lovrečina, Murvica, Luke) i uvala, a kristalno plavo more, jedinstvena gastronomska ponuda te gostoljubivost lokalnog stanovništa daju mu prepoznatljivost zbog koje ga svake godine posjećuje sve više i više gostiju. Brač je idealan za obiteljski odmor, ali i za one željne adrenalina i zabave. Unutrašnjost otoka pak pruža jednu drugu dimenziju – bogato kulturno i povijesno naslijeđe. 

Ljubitelji windsurfinga mogu uživati u Bolu, Supetru i Povljima. Biciklistima se nudi nekoliko ruta kroz prekrasne pejzaže, a onima u kondiciji preporučuje se vožnja do Vidove gore, odakle se pruža prekrasan pogled na Bol i svjetski poznatu plažu Zlatni rat. Noćni život na Braču također je bogat, posebice u Supetru.