D-Resort

D-Resort

Profinjeni minimalizam u srcu Dalmacije

Ljepota po kojoj je Jadran poznat diljem svijeta može se, zapravo, svesti na kompoziciju tri boje: modre boje mora i neba koja služi kao okvir svemu ostalome, hladovite zelene boje vegetacije i blijede sive boje suncem izbijeljenog kamena. U šibenskom zaljevu, tu je jednostavnu asketsku ljepotu prirode prepoznao veliki hrvatski arhitekt Nikola Bašić i vješto je preveo u suvremenu i sofisticiranu arhitekturu hotela D-Resort.

D-Resort je smješten na poluotoku Mandalina nasuprot Šibenika, u srcu luksuzne i nagrađivane D-Marin Mandalina marine. Hotel i Šibenik se promatraju preko zaljeva i fasada hotela zrcali vizuru grada, pretvarajući tako stare šibenske zvonike i palače u modernistički kolaž u bojama Mediterana. Hotel dočekuje brodove koji uplovljavaju u šibenski zaljev svojim hrabrim, suvremenim oblikom koji prati topografiju terena i u maštu priziva oblik broda.

Posveta bojama dalmatinske prirode vidljiva je u profinjenoj, minimalističkoj arhitekturi hotela - blijeda boja osunčanog kamena ovdje je dočarana kroz jednostavne i grube teksture golog betona, a zelenu boju daje vegetacija koje okružuje hotel i posjetitelja dočekuje mirisima brnistre, maslina, agruma, lovora, ružmarina i bora. A modra - modra se ovdje ionako ne može izbjeći, ovdje se nebo i more zrcale i u hotelskim bazenima. Tako eksterijer ulazi u unutrašnjost hotela, a interijer pak organskim teksturama prirodnih materijala u sebe prima ono najbolje od mediteranskog krajolika.

Ivan Čorić / D-Resort Šibenik
Taj sklad prirode i moderne arhitekture ovdje stvara prostor elegantne, minimalističke ljepote koja se ne krije u detaljima, već u izostanku istih - u čistoj i jasnoj uzvišenosti inspiriranoj dalmatinskom prirodom.

Teksture i boje kamena, drva, željeza i betona - ovdje grube, ondje fine - iznenađuju sva čula i prostor se doima kao srž same prirode, odražena u bezbroj faceta lijepo brušenog dragulja. Cijeli je hotel ukrašen vrijednim djelima suvremene umjetnosti i dizajna i svaki se kutak može promatrati kao mali, savršeno zaokruženi komadić ljepote.

 

D-Resort hrani i više od osjećaja za lijepo - jela koja se ovdje mogu kušati predstavljaju vrh suvremene gastronomske umjetnosti i pripravljena su od najboljih lokalnih namirnica. Poslužit će vam ih te večeri, pod zvijezdama, na terasi hotela ili u privatnom, intimnom okružju kakve skrivene uvale na jednom od otočića kornatskog arhipelaga. A pratit će ih čaša kakvog odličnog vina jer u ovdašnjim vinogradima, koje će vam pokazati ako to poželite, oduvijek uspijevaju vrhunske sorte i od njih se prave svjetski cijenjena vina. Okolica Šibenika, vinarije Bibić i Gracin te obližnji nacionalni parkovi Krka i Kornati svi su redom prelijepi i vaši su da ih istražite, s kopna, s mora ili iz zraka.

D-Resort Šibenik
Ivan Čorić / D-Resort Šibenik

Jednostavnih, elegantnih užitaka ovdje ima napretek i svi oni koji traže vrhunsku, personaliziranu uslugu i ljepotu u jednostavnosti ovdje će je sigurno pronaći jer D-Resort je mjesto profinjenog minimalizma u srcu Dalmacije.

Kontakt

Obala Jerka Šižgorića 1
Šibenik
22000
Dalmacija - Šibenik